Praktijk voor relatietherapie & relatiecoaching in Breda

Relatietherapie


Over mij


Blog


Contact

Een geslaagde relatie

Een mens heeft meestal diverse relaties in zijn leven. Familiaire relaties, vriendschappelijke relaties en ook liefdesrelaties. Over deze laatste wil ik het in mijn blog hebben, en dan specifieker over geslaagde relaties. Want hoeveel geslaagde liefdesrelaties kan je in een leven hebben?

Velen zullen nu waarschijnlijk zeggen: 1. Maar er zullen vast ook mensen zijn die meerdere geslaagde liefdesrelaties hebben in een leven.

Wat is een geslaagde relatie? Twee mensen die voor elkaar kiezen, tot de dood hen scheidt? Een relatie die niet al te veel problemen kent? Een relatie die het zonder relatietherapie heeft gered?
Of kan een geslaagde relatie ook een relatie zijn die eindig is? Twee mensen die een tijd het fijn hebben gehad samen, maar door wat voor omstandigheden dan ook een einde aan deze relatie is gekomen?

Tijdens een televisieprogramma over echtscheidingen, een aantal jaren geleden, hoorde ik een man vertellen dat hij meerdere geslaagde liefdesrelaties in zijn leven heeft gehad. Ik hoorde hem met warmte vertellen over eerdere vrouwen in zijn leven. Dierbare herinneringen, maar bovenal hoorde ik acceptatie dat het op was.

Ik denk dat veel mensen een relatie starten met de intentie om lang bij elkaar te blijven. Wellicht voor het leven. Het is heel fijn om lief en leed met elkaar te delen, samen genieten van elke dag. Iemand hebben om je verhaal aan te kunnen vertellen, en die er ‘gewoon’ is. Ik vraag me af, wanneer een liefdesrelatie eindigt, welke waarde deze mooie momenten nog hebben? En mogen hebben?

geslaagde relatie