foto2

Over mezelf

Mijn naam is Rob Minten. Ik ben 46 jaar oud en werk als relatietherapeut en systemisch counselor, in mijn eigen praktijk. Ik heb de opleiding tot systeemcounselor gevolgd aan de Interactie Academie in Antwerpen.

Eigen praktijk in Teteringen

Sinds 2017 heb ik mijn eigen praktijk voor de regio Breda. Ik bied psychosociale hulp en counseling aan gezinnen, paren, individuen en kinderen, naast relatietherapie.

Mijn praktijk maakt onderdeel uit van praktijk Pak Aan, waar ik samenwerk met twee kinderpsychologen.

Visie

DSC 6148 1

Ik werk voornamelijk vanuit de ideeën van de Narratieve Therapie waarbij het verhaal van de persoon centraal staat en als uitgangspunt geldt voor de gesprekken. De focus ligt op gesprekken die helpend zijn met oog voor kwaliteiten, waarden en vaardigheden. Deze methodiek past bij mij als persoon en ik heb de ervaring dat deze aanpak binnen relatietherapie helpend is.

Moeilijkheden bekijk ik als relatietherapeut systemisch, dat wil zeggen in de context waar ze plaatsvinden en binnen de interactie met anderen.

Werkzaamheden

Over mij

Ik werkte tot en met 2018 als systeemtherapeut bij de Viersprong in Breda en omgeving. Eerst behandelde ik gezinnen vanuit de afdeling Multi Systeem Therapie (MST). Deze gezinnen ervaren forse problemen met hun puberende kinderen. MST is een heel intensieve vorm van therapie (2 tot 3 sessies per week), met een duur van maximaal 5 maanden ter voorkoming van een uithuisplaatsing. Veel voorkomende problematieken waarmee ik als MST-therapeut aan de slag ga zijn schoolverzuim, conflicten tussen de gezinsleden onderling, middelen- en telefoongebruik, vriendenkeuze en delictgedrag. Ook was er aandacht voor partnerrelatieproblemen.

Tevens werkte ik naast mijn eigen praktijk als Functional Family Therapeut (FFT) bij de Viersprong. Deze vorm van gezinstherapie richt zich meer op het herstellen van de onderlinge relaties en het verbeteren van de communicatie binnen een gezin.